Грузинка получи президентския медал на АУБ

снимки: АУБ

Четвъртокурсничката Мариами Гачечиладзе от Грузия получи най-голямото отличие на Американския университет в България на церемония вчера. Мариами ще продължи своето образование в магистърската програма по компютърни науки на „Оксфорд” на пълна стипендия. Мариами участва активно в студентския живот по време на обучението си в АУБ. Тя съветва студенти в областите на математиката и компютърните науки, служи като студент-помощник в общежитията, създава клуб по физика в родната Грузия, който напътства през последните четири години. Наскоро е прекарала 1 семестър на обменни начала във Virginia Tech University.

Сестрата-близначка на Мариами, Тамари Гачечиладзе, също получи признание за своите усилия, като беше избрана за студент с особени изяви в областта на журналистиката. В университета също така се обучава и брат им Давиди.

За първа година беше отличен студент в областта на предприемачеството – Ивайло Шипочки. Ивайло участва активно в програмата по предприемачество на АУБ, печели конкурс за най-добра рекламна концепция, той е сред актьорите и организаторите на мюзикъла „Мемфис, а тази година е и президент на StartUp клуба към АУБ, който доведе водещи инвеститори на конференция в университета в края на март.

Церемонията за отличаване на изявени студенти на АУБ е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 133 студенти бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание те трябва да имат успех между 3.8 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра.

Освен тях, студенти от различните специалности в АУБ бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото. На церемонията бяха отличени и 70 студенти, които са получили стипендии от АУБ за своите постижения.

 

снимки: АУБ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK