Учениците от Първо ОУ в Гоце Делчев посрещнаха декември с безброй изненади

Снимки: Личен архив

Месец декември е най-очакваният и приказен месец и за учениците от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Всеки ден от  празничния месец в гоцеделчевското училище е изпълнен с много емоции, трескава подготовка за празнични тържества, украси на класните стаи и разбира се декември е месец и на добрите постижения и отличията в учебния процес.

Така за II „Б“ е за II „А“ клас прекрасният последен месец от 2017 година започна с вълнуващата им екскурзия в столицата с посещението на българския парламент по покана на местния депутат-Богдан Боцев, и със страхотните игри в „Музейко“.

Четвъртокласниците пък от елитното школо, изучаващи руски език под  ръководство на прекрасната си учителка Адамова, проведоха един невероятен и запомнящ се урок с Чебурашка, песни и игри.

По повод световната инициатива „Часът на кода“, учениците от VII „А“ клас на Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ записаха забележително посещение и среща с малчуганите от детска градина „Брезичка”. Целта на посещението на седмокласничките бе практически да покажат на децата във възрастова група 6-7 годишни, че програмирането не е трудно, а всъщност е една интересна и много забавна игра.
Талантливите момичета гостуваха на малките от група „Латинка“ и техните учителки  Хижева и Михайлова, като самото им гостуване се превърна в истински емоционален празник за всички. Каките  развълнуваха до краен предел децата, като пред очите им превърнаха бананите в истинско пиано, издаващо невероятни звуци. С помощта на указанията им пък, малчуганите с интерес програмираха пчеличка, чрез която решаваха математически задачи.

Прекрасен се оказа един от декемврийските дни и за учениците от третите класове на Първо ОУ в Гоце Делчев, които сътвориха прекрасни рисунки, предмети, оригами и подредиха невероятната си коледна изложба.
Те с нетърпение вече отброяват оставащите дни до Коледа, когато белобрадият старец ще пристигне за да сбъдне детските им мечти.

Предколедно настроение обхвана през празничния декември и учениците от IV клас като в направата на украсата с голям ентусиазъм се включиха и второкласниците от школото.

Именно прекрасният месец декември донесе и голямата награда и многото поздравления на петокласничката от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев Гергана Попова. Тя бе класирана на първо място сред десетките участници от областта в конкурса на Ротари клуб, който премина под  прекрасното мото "И днес се гордея, че съм българин!".

Приказният месец декември се оказа и сбъдната мечта и за седмокласничките Виолета Попова и Мария Гудева. Знанията и усърието на двете момичета бяха възнаградени с престижното второ място на Националния есенен турнир по информационни технологии "Джон Атанасов" в град София.

Чудесата и  приказните емоции през най-прекрасния месец декември в Първо ОУ в Гоце Делчев продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK