Група общински съветници поискаха „Чифте баня“ да бъде отдадена на концесия

Снимка: Личев архив

Групата общински съветници на ПП „Зелена Партия” – гражданска листа в ОбС – Кюстендил поискаха да бъде подготвена докладна записка от страна на общинска администрация за прекратяване на процедурата по продажбата на „Чифте баня“.

От своя страна съветниците от ПП „Зелена партия“ - Огнян Атанасов, Кирил Станчев и Димитър Велинов, настояват банята да бъде отдадена на концесия при ясни условия.

„Ако не бъде проявен интерес от страна на кандидат-концесионери, предлагаме банята да бъде включена в обхвата на Медико-балнеологичен комплекс „Свети Йоан Рилски“. Следващата стъпка е организиране на конкурс без материално възнаграждение за най-добър инвестиционен проект във фаза „идеен проект“ за бъдещета визия на банята като модерен СПА център и изготвяне на ориентировачни количествено-стойностни сметки“, посочва общинският съветник Огнян Атанасов.

 В Бюджет 2016 са предвидени 3 702 639 лв. в т.8.7 “Изграждане на Медико-балнеологичен комплекс „Св.Иван Рилски”.

Съветниците предлагат след включването на „Чифте баня“ като част от МБК, при актуализиацията на Бюджет 2016 в средата на годината, част от тези средства да бъдат насочени към ремонта на банята. 

Обновяването и превръщането на този ембламитчен обект в модерен комплекс би могло да бъде движещата сила на балнеологичния туризъм в Кюстендил, коментират още от ПП „Зелена Партия”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK