Изложбите „Стаички“ и „Органични данни“ в „Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

„Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ започва за поредна година в Благоевград.

В рамките на фестивала ще бъдат представени две изложби.

Първата е „Стаички“ и ще бъде открита на 19 април в 12.30 часа в къща музей „Георги Измирлиев“, кв. „Вароша“. В същия ден, от 18.30 часа, в Градска художествена галерия ще представят и експозицията“ Органични данни“. И двете изложби ще бъдат достъпни за жителите и гостите на Благоевград до 21 май 2019 година.

След няколко успешни издания, представящи вдъхновение, цветни багри, талант и различни стилове „Стаички“ отново влиза в културния свят на Благоевград. Куратор на експозицията  е Сашо Стоицов, а участници в тазгодишното издание на „Стаички“  са Кирил Прашков, Людмил Лазаров, Галя Йотова, Медея Янкова, Лиана Димитрова, Любен Домозетски, Стоян Илев.

Мартина Стефанова (Дома) е куратор на „Органични данни/ Naturale data”. В тази експозиция трудовете си представят Валентина Шарра, която ще покаже видео + инсталация и каменна скулптура,  Вълко Чобанов с текстилен принт и видео, Мина Минов- видео и инсталация, Ина Валентинова ще представи  живопис, обект-инсталация и Камен Стоянов- обект.   

„Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ се превърна в традиционен за Благоевград, като се провежда всяка година и е част от Културния календар на Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK