Григор Димитров на осминафинал в Париж след победа над Ришар Гаске

Източник: GettyImages

Григор Димитров победи французина Ришар Гаске с 6-4, 6-4 и се класира за осминафинал на турнира "Мастърс" 1000 в Париж. Българинът игра много стабилно и не допусна нито веднъж сервисa му да бъде застрашен, пише topsport.bg.

От своя страна хасковлията направи по един пробив в края на двата сета и утре ще играе срещу американеца Джон Иснър за място в петъчния четвъртфинал.

Допреди година Гаске беше много неудобен съперник за хасковлията. Французинът е много техничен играч и умее добре да сменя ритъма. Но Григор Димитров вече е тенисист от друга категория.

Целият първи сет премина при разменени сервис геймове на двамата. Дори французинът сервираше с една идея по-добре. До 5-4 за хасковлията беше спечелил 3 точки когато пореща срещу 4 за Гаске.

В десетия гейм българинът усети момента и удари.Той успя да върне сервисите и да предизвика дълги разигравания, в които доминираше. За капак французинът направи двойна грешка в подходящ момент. Димитров изигра страхотно последните две точки и затвори сета с 6-4 за 34 минути като оползотвори единствената възможност за пробив в сета.

Втората част, макар че завърши със същия резултат, предложи съвсем друга игра. Разиграванията станаха дълги и публиката можа да се наслади на няколко страхотни изпълнения. Гаске спря да вкарва първите си сервиси и Димитров започна да доминира.

Шестнадесетият гейм в мача беше единственият дълъг. В него българинът имаше четири възможности за пробив, но не прояви смелост в решителните моменти. Това беше единственият период в срещата, когато Гришо имаше малки колебания.

Пробивът отново стана в последния гейм на сета. Григор посрещаше много агресивно и диктуваше разиграванията. Това му донесе три брейк точки. Гаске спаси първите две с хубави сервиси.

Димитров успя да порещне при третата и предизвика разиграване. Нервният Гаске сбърка и мачът приключи за 1 час и 22 минути.

Точките са 61 на 51 за българина. Предимството на хасковлията е отчетливо, когато посреща: 21-10. Той не допусна в нито един негов гейм да се стигне до равенство. Направи седем аса срещу само един. Но французинът успя да бие серия от неспасяеми сервиси, които само се удряха в ракетата на Димитров.

Това беше последен мач за 2017-а за Ришар Гаске. За Димитров сеознът продължава. Утре той ще играе с американския майстор на сервиса Джон Иснър, който беше победен през август в Синсинати. По пътя следват - Хуан Мартин дел Потро в петък и Рафаел Надал в събота.

След седмица почивка Григор ще играе на финалите в Лондон. Там минимумът от мачове е 3. Така българският супер тенисист може да изиграе още девет мача.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK