34 футболни фенове са задържани след срещата между ЦСКА и "Левски"

Снимка: бТВ

В резултат на създадената от СДВР организация за охрана на обществения ред в столицата, не са регистрирани напрежение и инциденти по време на днешния футболен мач от първенството „Купа България“ между отборите на „Левски“ и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“.

Столичната полиция предприе всички мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Посетители на срещата бяха проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, като преди началото на мача бяха задържани 30 лица.

11 от тях за притежание на наркотици, 11 за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), 2 за агресивно поведение, задържани на метростанцията на Софийския университет и 6 – без документи. Общо 23 във видимо нетрезво състояние не бяха допуснати до стадиона.

При изтегляне на публиката след мача, от фенове на един от отборите е счупено стъклото на автобус на масовия градски транспорт в района на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Черни връх“.

При предприети незабавни полицейски действия са задържани 2 за изясняване на съпричастността им към извършеното деяние. Други двама, оказали съпротива при полицейската проверка, също са задържани.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK