Григор Димитров загуби от Стан Вавринка след три тайбрека и приключи с "Ролан Гарос" 2019

Източник: GettyImages

Григор Димитров  загуби от Стан Вавринка с 6-7(5), 6-7(4), 6-7(8) мача си от третия кръг на "Ролан Гарос" 2019. Днес се изигра заключителния трети сет, в който отново тенисът беше изключително качествен. Димитров достигна до 4 сетбола, но ги пропусна. Вавринка беше безапелационен в последните разигравания.

Двамата тенисисти отново трябваше да чакат много преди да излязат на корта. Дори дамски мач на двойки на "Ролан Гарос" се оказа много продължителен. С около 2 часа закъснение добрите приятели Григор и Стан започнаха доиграването, продължило 70 минути.

Двамата си размениха по един гейм на нула и Вавринка натисна. Той достигна до две последователни точки за пробив, но Димитров беше стабилен и измъкна подаването си за 2-1.

Стан разчиташе много на убийствения си бекхенд, с който може да прати топката силно където си иска. В седмата партия той отново имаше две възможности за брейк и хасковлията отново устоя.

Все пак до пробив за Вавринка се стигна в деветия гейм. Тогава Григор взе грешно решение в зрелищно разиграване в средата на партията. Швейцарецът успя да пласира ретури и стигна до възможност да сервира за мача.

Българинът се мобилизира до край и изигра най-добрия си посрещащ гейм в мача. До този момент той имаше само две възможности за пробив, а при 4-5 достигна до нови две. При втората Вавринка сбърка и двубоят продължи. Стан не можа да стигне до мачбол на собствено подаваме.

След още два разменени сервис гейма се стигна до трети тайбрек в мача. В него хасковлията беше по-концентриран и диктуваше събитията на корта. Той поведе с 6-2 и първият му сетбол беше на собствено подаване.

В следващите четири точки Гришо чакаше грешка на Вавринка, но до такава не се стигна. Швейцарецът успя да изравни за 6-6.

Гришо имаше още една възможност да вземе сета, но Вавринка стабилизира сервиса си и я отрази. При 8-8 Стан спечели много оспорвано разиграване, а след това Григор сбърка слайс бекхенд, който иначе му носеше много успехи в този мач.

Така Григор Димитров не можа да стигне до 1/8-финал на "Ролан Гарос" в кариерата си. Той показа много подобрена игра и стабилна психика. Но няколко грешки в дългите партии в края го лишиха от победата. /topsport.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK