Григор Димитров прегази Гофен и е на полуфинал в Лондон

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на световния тур в Лондон, след като разби белгиеца Давид Гофен с 6-0, 6-2 във втория си мач от груповата фаза на надпреварата, съобщава БГНЕС.

В първата си среща Гришо победи Доминик Тийм в три сета, докато Гофен спечели маратонска битка с Рафаел Надал и очевидно не бе успял да се възстанови напълно физически за днешния двубой. Димитров от своя страна игра напълно безгрешно от самото начало и започна да трупа гейм след гейм на сметката си, без да дава никакви шансове на съперника си.

В началото на втората част картината не се промени и българският тенисист бързо проби и натрупа преднина от 3-0. Гофен вложи много усилия, за да запише първия си гейм в двубоя, след което стигна дори до точка за връщане на пробива, но не успя да я реализира.

Григор продължи с изключително агресивната си игра, като често атакуваше мрежата и реализираше много уинъри. В крайна сметка хасковлията реализира третия си мачбол при 5-2 и затвори мача след час и 13 минути игра, за да запише 4-та си победа от 5 мача срещу Гофен.

С категоричния си успех Гришо си осигури място на полуфиналите на надпреварата, като съперникът му ще стане ясен след изиграването и на третите мачове от двете групи.

"Има няколко дни в годината, в които каквото и да направиш, се получава. Но аз работя здраво за тези дни. Много съм щастлив да спечеля този мач, благодарен съм. Доста пъти сме играли с Давид. Това е един специален ден. Искам да благодаря на отбора си, приятелите ми и семейството ми са тук. Движението ми по корта бе доста добро, ретурите ми бяха солидни", коментира веднага след двубоя Димитров.

Той не пропусна да благодари и на мощната българска агитка в лондонската зала "О2", като се обърна към тях на български език: "Благодаря Ви, на хората със знамената". В последния си мач в група "Пийт Сампрас" Гришо ще се изправи срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, който замести оттеглилия се Рафаел Надал.

Другата група вече бе спечелена от Роджър Федерер, така че ако Димитров успее да завърши на първо място в групата си, за което той има сериозни шансове, на полуфиналите той ще срещне Александър Зверев или Джак Сок. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK