Григор Димитров победи Монфис в "сбъднатата си мечта"

Григор Димитров победи французина Гаел Монфис с 6:3, 6:4 в демонстративен мач пред около 12 000 зрители в "Арена Армеец" в столицата, съобщи Оffnews.bg. Двамата тенисисти от световна класа сътвориха спектакъл от много високо ниво.

"Това наистина е една моя сбъдната мечта. Искам да благодаря на всички, които са тук. Не мога да опиша как се чувствам в момента. Знам, че понякога ви разочаровам в късните нощи, но обещавам другата година да съм още по-добър", каза нашенецът, обръщайки се към всички български почитатели в паузата преди втория сет от мача.

Шоуто започна със няколко минутно закъснение, тъй като организаторите изчаха всички фенове на тениса да заемат местата си. Под музикален съпровод и бурните аплодисменти на публиката пръв излезе номер 24 в ранглистата и носител на пет титли от мастърсите на ATP Гаел Монфис. Малко след него най-добрият български тенисист Григор Димитров стъпи на корта и "взриви" публиката в залата. Силните възгласи Гришо започнаха още преди загрявката на двамата играчи. В нея те показаха малко трикови удари и се подготвиха за двубоя.

Григор започна първия сет с двойна грешка, а впоследствие му се наложи да взима първия си сервис гейм в мача с обрат от 0-40 за Монфис. В своето подаване пък французинът беше безпощаден и изравни след гейм на нула - 1:1. Третият гейм бе наслада за очите на тенис феновете, като при 40:40 българинът направи много ефектно високо воле, с което спечели аплодисментите на всички по трибуните, но пък противникът му в крайна сметка взе гейма, реализирайки пробив - 1:2.

В четвъртия гейм отново Монфис беше по-точен и съсредоточен в отиграванията си и затвърди пробива - 1:3. Гришо намали на 2:3, връщайки пробива, а впоследствие спечели и шестия гейм, изпълнен с трикови отигравания и тенис от високо качество. Обратът бе фиксиран при 4:3, а след това втори пробив в сета за Григор доведе до 5:3. Българинът започна да се чувства все по-добре на корта и да отправя по-мощни и точни удари и логично спечели първия сет с 6:3.

Вторият сет беше оспорван, а шоуто зае основна част от него. Сетът ще се запомни с няколко страхотни разигравания между Монфис и Димитров, в едно от които французинът първо падна на земята, връщайки много трудна топка, а след това направи кълбо и мигновенно се върна посредата на корта. Оставил ракетата си на земята на Монфис му остана единствено възможност да върне топката с крак.

При 2:3 Григор пък даде ракетата си на момче, подаващо топките, за мечтано разиграване срещу 24-тия в света - Гаел Монфис. В него детето три пъти направи хот дог удар и вдигна публиката на крака, а и си спечели аплодисментите на двамата топ тенисисти. При 3:3 още три деца се включиха този път на страната на французина за шоу разгираване - четирима срещу Григор Димитров.

Разбира се, качествен тенис не отсъстваще и в този сет. Пример за това беше оспорваният и много дълъг осми гейм при 4:3 за Монфис с няколко поредни равенства и отлични отигравания на двамата тенисисти. Той в крайна сметка беше спечелен от Димитров за 4:4. Последва пробив за 5:4, и победа в мача след 6:4 във втория сет.

През целия шоу двубой актьорските умения и шоуменското поведение на Гаел Монфис забавляваха много публиката в "Арена Армеец". Французинът с усмивка на лице "оспорваше" всяка възможна точка. В първия сет, "подразнен" от скандиранията "Гришо!" от цялата зала, полуфиналистът от "Ролан Гарос" подкани делегацията си от трима-четирима души, които мощно започнаха да скандират "Гаел!".Падания, кълба на корта, лицеви опори, постоянни ръкомахания и подвиквания към първата българска ракета и разбира се атлетични скокове при отигравания допълниха шоуменския му арсенал.

От своя страна Григор Димитров, подкрепян от цялата зала, в типичния си по-сдържан стил демонстрира прекрасни отигравания, много движение по корта и изключително спортсменско поведение. Такова, каквото само големите тенисисти притежават.

"Много ми хареса публиката тук. Благодаря ви на всички. Много се радвам от вашето присъствие", каза Монфис след края на мача. "С вас съм и никога не съм ви напускал. Ще играя все по-добре за мен и за всички мои български почитатели", пък каза Гришо за финал.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK