Григор Димитров е на финал в "София Оупън"

Снимка: Lap.bg

Григор Димитров е на финал в "София Оупън". Най-добрият ни тенисист се класира за него с лекота, побеждавайки с 2:0 сета (6:1, 6:3) Николоз Басилашвили (Грузия), съобщава bTV. Първата ни ракета започна силно полуфиналния сблъсък с 87-ия в света.

Григор сервира пръв и взе своето подаване с лекота, а след това проби съперника си на 0. Грузинецът записа първата си точка чак в средата на третия гейм, който обаче също бе взет от Гришо. Най-добрият ни тенисист продължи да доминира и в крайна сметка затвори първата част с убедителното 6:1.

Вторият сет започна по-равностойно. Димитров пропусна три възможности за пробив в петия гейм, но в седмия успя да пробие след две поредни двойни грешки на съперника и до края доминираше на корта срещу 87-ия в света Басилашвили.

Така на финала в неделя Григор ще се изправи срещу белгиеца Давид Гофен, който по-рано днес се наложи с 2:1 сета (5:7, 6:4, 7:6/3/) над миналогодишния шампион - Роберто Баутиста Агут.

Най-добрият ни тенисист и Гофен са се срещали два пъти при професионалистите и три във турнири от сериите "Фючърс" и "Чалънджър". Всички те са завършили с победа за Гришо.

25-годишният хасковлия записа 13-а победа в 14 мача през този сезон и ще играе на втори финал за годината, след като в началото на януари триумфира с титлата в Бризбейн. Той си осигури 150 точки за световната ранглиста, в която заема 13-ото място, както и 45 265 евро от наградния фонд.

"Най-лошо е да подцениш съперник на полуфинал. Трябва да имаш респект към всеки един противник. Бях фокусиран и направих добра игра. Вълнувам се. Неделя е един от най-добрите дни за игра. Благодаря на всички за подкрепата. Трябва да остана фокусиран и да изиграя добър мач утре срещу Гофен. Със сигурност той иска реванш за загубата на Аустрелиън оупън. Мач с мач не си прилича. Отново сме на корта един срещу друг две седмици по-късно", каза Григор Димитров на корта след мача.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK