Грешки, които допускаме с пържените храни

Снимка: Infomreja.bg

Пържените храни са най-любимите и на малки, и на големи, въпреки общоприетото мнение, че са вредни.

Да направиш обаче перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес.

Топ шефове от цял свят, споделят кои грешки не трябва да допускаме, когато се налага да пържим, съобщават от foodpanda.

  • Пържене при твърде висока температура

За перфектно хрупкави късчета пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова от вътре.

  • Пържене при твърде ниска температура

Инвестирайте в термометър, когато ще пържите вкъщи, за да сте сигурни, че температурата ви е винаги правилна.

  • Използване на грешна мазнина

Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка

  • Прекалено много пържене наведнъж

Подобно на лентата от бекон или почти всичко друго, не искате да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.

  • Пържени парчета, които са твърде големи

Французите са богове на идеалните размери за продукти, които ще се пържат. Нарязването на храната наполовина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.  

  • Използване на мазнината по няколко пъти.

Не планирайте да използвате повторно мазнината. Използването на остатъчна мазнина не само прави по-силна храната, но и разваля вкуса.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g
loading...