Гранични полицаи спипаха престъпна група, издирвана за отвличания

снимка: МВР

Четирима албанци, задържани с европейски заповеди за арест, са предадени на гръцките власти. Сигнал за тях е бил въведен в Шенгенската информационна система от Гърция, където са издирвани за отвличане, грабеж и изнудване. За престъпната си дейност групата е получила около 1,4 млн. евро.

В края на юли в Дирекция "Международно-оперативно сътрудничество" е получена информация за задържани в района на ГКПП-Гюешево четирима албанци – трима мъже, на възраст между 20 и 28г. и една жена, на 23 години. Граничните полицаи установили самоличността им. При допълнителна справка станало ясно,  за четиримата има подаден сигнал в ШИС от Гърция. Те били издирвани за извършено отвличане, незаконно лишаване от свобода и вземане на заложник, организиран грабеж и изнудване, в резултат на които членовете на групата получили сумата от 1 360 800 евро.

При задържането им са иззети 254 банкноти евро, като по-късно е установено, че 222 от тях са получени като откуп във връзка с отвличането, за което има издадени европейски заповеди за ареста им. След приключване на наказателното производство, водено срещу тях за незаконно влизане през границата на България, днес на ГКПП Кулата-Промахон четиримата са предадени на гръцките власти.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK