Грандиозен старт на “Francofolies.Благоевград“, Джипси Кингс взривиха публиката

Снимки: Община Благоевград

Десетки хиляди меломани се събраха на площад „Георги Измирлиев“  в Благоевград, за да станат част от първата вечер на фестивала “Francofolies.Благоевград“ 2016. Очаквано за музикалното събитие в областния център пристигнаха почитатели на френската музика от цял свят. Кметът на Благоевград д-р Камбитов поздрави публиката и благодари на организаторите от френска страна.

„Благоевград е сцена на световноизвестни звезди като Патрисиа Каас, Джипси Кингс, Патрик Брюел, Боб Синклер. Много съм горд, че възстановихме фестивала. В началото никой не вярваше, но имаше един човек, който повярва - Жерар, благодаря ти! Благодаря на целия френски екип, защото без тях, всичко това нямаше как да се случи.  Благодаря Ви, че сте тук“, каза кметът д-р Камбитов. Президентът на фестивала Жерард Пон пожела публиката в Благоевград да става все по многобройна. 

Честта да даде старт на фестивала в Благоевград се падна на френския рапър Féfé. Изненадващо за публиката Féfé се появи сред хората, събрали се на площада в Благоевград, а не по стандартния начин на сцената. Това предизвика фурор сред феновете на френската музика, които запяха и затанцуваха заедно с музикалната звезда. В продължение на час, френският рапър не престана да насърчава многохилядната публика, която не спря да му приглася.

Кратка пауза „нажежи“ обстановката до излизането на Джипси Кингс. Появата им буквално предизвика еуфория, а горещите ритми накараха различни поколения да пеят и танцуват с музикалните легенди. Те изпяха златни хитове като  Bamboleo, Bem bem Maria, Volare, както и съвсем нови техни продукции.  Изключително богатият репертоар, подготвен за първата фестивална вечер в Благоевград, предизвика уникални емоции у хората, които не спряха за миг да танцуват в ритъм с музиката на световно известната група и рапъра Féfé. 

Фестивалът „Francofolies“ беше възстановен в Благоевград след повече от 20 години пауза, благодарение на усилията на кметът Камбитов и организаторите от френска страна. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK