Учител и ученичка от СУ „Никола Вапцаров“ - лауреати на Националния конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”

Снимки: СУ-Хаджидимово

За първа година ученичка и учител от СУ „Никола Вапцаров“ са сред лауреатите на XIII Национален ученически конкурс “Не се гаси туй, що не гасне”, организиран от Национално движение „Русофили“.

През учебната 2018 – 2019 година Национално движение "Русофили" за тринадесети път организира Национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне” с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Съюза на българските журналисти, Синдиката на българските учители, Националния Дворец на децата и Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

Настоящото 13-ото издание на конкурса бе посветено на 140 години от откриването на Първото Народно събрание на България след Освобождението. Вчера,  16 юни 2019 година, в Руския културно-информационен център в град София се състоя официалната церемония за награждаване на победителите.

В раздел „Стихове и разкази, 5-8 клас“ на второ място бе класирана и наградена Наталия Таранинова, ученичка в VIII клас на СУ „Никола Вапцаров““ – за разказа й „Причината да живееш“. За добрата си работа Наталия получи грамота, таблет и рекламни материали.

А сред деветнадесетте учители от цялата страна с грамота и награда бе наградена и ръководителката й – старши учител по български език и литература, Заприна Глушкова. Наградите на победителите връчи първият космонавт на България – генерал Георги Иванов, който беше специален гост на тържеството.

Освен интересните теми, добра мотивация за участие в Конкурса са наградите, които се раздават на първенците – общо 36 за първо, второ и трето място в седемте категории – отделно от V до VIII клас и от IX до XII клас.

Заприна Глушкова сподели впечатления от съвместната им работа с Наталия: „Мисълта на Наталия може да те ужили, може да те взриви, може да те изуми, може да те разплаче, но никога няма да те остави равнодушен. Словото ѝ винаги носи изненада, защото погледът ѝ към света е нестандартен, а почеркът ѝ – оригинален!“.

Тя изказа благодарности към родителите на ученичката, които помогнаха присъствието им на церемонията да стане факт.

Всички първи места в конкурса получиха като награда и едноседмична екскурзия до Москва, което е стимул за Наталия да започне работа още това лято и да се бори за първото място догодина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK