Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел стана носител на поредна награда за постижения.

Авторитетна френска асоциация, провеждаща престижния ежегоден конкурс „Жени с влияние“, връчи отличието на Мария Габриел в категория „Талант в политиката 2018“ в тазгодишното издание на конкурса.

Наградата се присъжда на доказали се в своята област жени от различни сфери на политическия, икономическия и обществен живот, спорта и медиите. 

Целта на приза е да отличи таланта на жени, които представляват не само успешни модели, но въплъщават ценности и качества като дързост, креативност, отговорност, силна воля.  За първи път във всяка от категориите бяха избрани жени от цяла Европа.

„Приемам тази награда като признание за свършеното през годините и за изграждането на една приобщаваща, динамична и иновативна цифрова Европа. Тя е признание и за всички жени, ежедневно работещи като едно цяло, във всеки сектор на икономиката и обществото, за успешна и справедлива Европа.

Призът за мен е също отговорност да продължавам с неотслабващи усилия за още конкретни проекти и инициативи, чрез които да вдъхнем доверие и кураж на младите момичета да изберат образование в СТЕМ специалностите, на жените да бъдат смели за професионално развитие в цифровия сектор и да бъдат цифрови предприемачи.

Тази награда ми дава и енергия да продължавам да работя за каузи, чрез които жените, заедно с мъжете, да изграждаме силна цифрова Европа“, коментира българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK