Гражданско сдружение от Сатовча се обяви срещу "политическия идиотизъм"

снимка: infomreja.bg, архив

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Отворено писмо до президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Пламен Орешарски и до медиите разпространи ръководството на Гражданско движение - Сатовча. Освед до президента  и министър председателя   отвореното писмо е  адресирано и до българския народ, всички институции, печатни и електронни медии.

Господин президент, господин министър-председател,

уважаеми сънародници,

Вече месец сме свидетели на безконтролен политически идиотизъм в държавата, породен от болните амбиции на три деградирали политически партии, освирепели в жаждата си за власт! Безпардонното лицемерие, с което си служат, следва да ни внуши, че те работят за националния идеал, че всячески се стремят да осигурят на народа ново светло бъдеще. И ако някъде хората протестират все още мирно, а други безропотно търпят униженията на изпълнителната власт и парламента, ние няма повече да търпим!

Нашият кредит на доверие и търпимост се изчерпа!

Нашият Неврокопски край е богат с пословично трудолюбиви хора! През всички исторически етапи народът ни е преживявал какви ли не катаклизми.  Давал е свидни жертви, търпял е унижения, печелил е битки и е губил такива, но въпреки всичко е оцелял. Той е народ древен, достоен и горд, с две религии, но сплотен и задружен за общото благо.

Демократичните промени ни донесоха много надежди, но и много разочарования. И независимо от нашата лична отдаденост на религията, всеки от нас изповядва едно висше верую, а то е честен, честит и достоен живот за нас и децата ни! И решихме, че всичко това е възможно, че може да се постигне с труд и лишения заради близкото примамливо бъдеще. Но не било отредено!

Отново станахме свидетели как мними „спасители” се опитват да превърнат народа ни в стадо. И започнаха да продават  „религиозна омраза”. А там където тя не вървеше, предлагаха „страх”. Този набор от упойващи средства се прилага и днес по специална рецепта наречена „етническо напрежение”.

Цялата тази клинична пътека не би била възможна, ако нямаше съглашателство между две безпринципни партии, едната провела така наречения „Възродителен процес”, а другата „уж” се борила против ограничаването на правата и свободите. Този политически коктейл с малки добавки стана известен под името „Тройна коалиция”, но далеч повече заслужаваше името „триумвират” защото той въведе старият римски принцип „Разделяй и владей!” И думи като „национална сигурност” загубиха всякакъв смисъл  защото България открито изповядваше сепаратизъм на политическо ниво.

Държавната и местна администрация по региони премина в ръцете на новите властелини, а народът намери вярната дума за тях „феодали”. Те уволняваха, всяваха страх и подчинение, депортираха с отношението си хиляди хора  немили-недраги в чужбина защото за тях  и децата им в нашия край работа нямаше! Които останаха бяха принуден да гледат как открито и без страх от Закона се ограбват наземните и подземни природни богатства изцяло в полза на Вожда и партийната централа!  Нямаше ДАНС, нямаше Прокуратура и Съдебна власт! Те бяха и трите заедно!

Това кошмарно поведение доведе народа до отвращение  независимо то тяхната религиозна принадлежност. Така в община Сатовча, услужливо рекламиран като „Бастионът на Доган” половината от избирателите масово гласуваха против него избирайки друга партия. Стигна се до положение, че „човекът с порциите” не посмя да дойде на предизборна среща поради реален страх от унижение.

И решиха хората, че „българската мечта” за достоен живот е възможна!

Но явно ние сме обречени да преживяваме събитията по няколко пъти и не в различен вид, а в същия! Глътката въздух, която нашата общност пое се оказа кратък сън, последван от още по-страшен кошмар. Озверелите за мъст строители на „Нова България” тръгнаха на открита война срещу нас. Срещу нас хората от същата вяра, решили, че искат да живеят свободно,  и че България има бъдеще като суверенна, а не разделена страна! Започнаха масови гонения и уволнения на хора, открито обявили принадлежността си към друга партия освен ДПС. Семейства остават на улицата защото кариерата им е унищожена без алтернатива за живот и развитие.

Поради тези и други причини ние не можем да останем безпристрастни. Декларираме открито, че ще излезем на масови протести във всичките им форми и няма да позволим, която и да е безпринципна коалиция да налага феодални порядки в собствената ни държава! При само един случай на уволнение или посегателство върху наши членове и симпатизанти ще преминем към блокиране на главните пътища и гражданско неподчинение! Ще поискаме подкрепа от международната общност и от организации по правата на човека! Ще поискаме незабавна помощ от всички непартийни организации в страната за борба с този политически идиотизъм!

Ние сме твърд и непреклонен народ! Земята ни е видяла не е един завоевател, но ние сме оцелели и останали тук! Останали, защото тази земя е наша! Ние нямаме друга Родина. От тук започва България!

Движението ни съществува от близо четири години като в него членуват хора и от двете вероизповедания, макар че преобладаващият брой все пак са българи-мюсюлмани. Ръководи се на колективен принцип от четирима излъчени лидери.
То е съставено от хора, които изповядват европейски ценности и не желаят да се отъждествяват с радикализъм и закостенял ислям. Цената, която ние платихме във времето, отстоявайки тази позиция бе огромна.

Оскъдният поминък в регионът ни стана не причина, а средство за натиск от страна на етнически партии, които на всяка цена искаха на запазят религиозния вот в действие! Вследствие на това районът ни направо се обезлюди като хиляди тръгнаха да търсят работа другаде. За мюсюлманите с различно мислене хлябът изчезна!

И ако сте подведени от лицемерното поведение на някои лидери, то за нас съмнение няма. Нашата вяра е в обръщение! Тя се търгува на килограм по един нагъл и безсрамен начин. Конкретен пример за това е изказването на Л. Местан на предизборен митинг в с. Туховище където той с истеричен и фашизиран тон заяви..."Вие нямате право да гласувате за друг!!!" Тоест - Аллах вижда - ислямът е наш!

И въпреки всичко, половината от населението ни по безпрецедентен начин в новата ни история, в два поредни избора, гласува за друг! Това вбеси до полуда местните лидери като Арбен Мименов и новоизбрания депутат Ахмед Башев. Днес те са решени да подложат на унищожение всеки, дръзнал да изрази различна позиция. Ниското им ниво на култура  е кошмарно оръжие срещу интелигентността на хората с "другото мислене".

Организират се публично кръгли маси където обсъждат както някога, без страх, методите за справяне с опонентите. Правят се списъци, чертаят се планове за прочистване!

В отговор на този политически идиотизъм ние сме решени да жертваме всичко, но да опазим позицията и ценностите отстоявани до сега! Ще ни коства много, но ще останем чисти пред вярата и честта на децата ни!

Помогнете ни! Ние сме част от България!

22.07.2013 г.

От ръководството на

Гражданско движение - Сатовча

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Дерек Дъглас01:58 - 18.04.2020
Здравейте, Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от 2 до 50 години най-много. Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас със заявката си за заем. Тази оферта е за сериозни хора. Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез: Email: [email protected] Сертифицирани сме, надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен. С Най-Добри Пожелания, Дерек Дъглас [email protected]
Дерек Дъглас17:58 - 08.10.2017
Здравейте Търсите спешен заем? Имам добра новина за вас! Предлагаме заеми, вариращи от 1000 до 50 милиона долара при 3% лихвен процент годишно. Ние предлагаме Кредити за развитие на бизнеса, лични заеми, заем за автомобили и т.н., Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични.   Ако се интересувате, свържете се с нас на имейл; [email protected] поздрави Дерек Дъглас [email protected] Търсите спешен заем
kur21:22 - 13.06.2016
Da vi eba maikite na vsichki pisachi
Сатовчанци - велики сте!18:21 - 31.07.2013
Браво! Поклон!....Освен с крадеца Арбен Мименов селото обиколи цялата социална мрежа с декларацията на гражданското движение! Сега всеки знае, че там живеят достойни хора, а не депесарски овце! Горд съм, че съм сатовчанец! Не на страха!!!

FACEBOOK