Стъпка накриво: Берлинската полиция хвана грешния човек

Снимка: БТА

Берлинската полиция подозира, че пакистанецът, който е задържан, не е шофьорът на камиона на смъртта, а истинският виновник все още е на свобода и въоръжен. 

"Хванахме грешния човек", твърдят от берлинската полиция, съобщава "Велт", като се позовава на собствени източници. "Сега имаме нов проблем, защото истинският извършител е все още въоръжен и може да извърши ново престъпление", твърдят властите. 

Информирани са спецслужбите и полицията в Берлин. Вече няма съмнение, че ужасното събитие снощи е умишлено нападение, заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер. Той съобщи, че 12 души са убити.

По-рано днес стана ясно, че задържаният отрича да има нещо общо с атаката. Заподозреният, 23-годишният Навед Б., е бежанец, вероятно от Пакистан, който е пристигнал в Германия преди година и е живеел в приют за бежанци.

Източници от силите за сигурност заявиха, че Навед Б., който е използвал два псевдонима, е бил известен на полицията за дребни престъпления, но не се знае да е имал връзки с радикален ислям. 

Вътрешният министър подчерта, че няма никакво съмнение, че вчерашното нападение е атентат. Той отбеляза, че до момента групировката "Ислямска държава" не е поела отговорност за акта по известните на властите канали. 

Заподозреният за атаката в Берлин е бил известен на полицията във връзка със сексуално посегателство, извършено през юли. Очевидец на атаката в Берлин гонил на разстояние два километра предполагаемия шофьор на камиона, което помогнало за задържането на заподозрения, посочи полицията.

"С помощта на този човек стана възможно арестуването на заподозрения. Този граждански кураж ни носи днес известна утеха", отбеляза говорител на берлинската полиция, цитиран от "Велт". /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK