Чували с боклуци са изхвърлени в река Струма край Кресна, екоинспектори извършиха проверка

Снимка: Infomreja.bg, архив

Сигналът е постъпил тази сутрин на зеления телефон на МОСВ

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ (БДЗБР) извършиха незабавна проверка по сигнал за изхвърлени чували с неизвестно съдържание в района на река Струма при пътната отбивка за село Ощава, община Кресна.

Сигналът е постъпил тази сутрин на зеления телефон на МОСВ.

Експертите от двете ведомства са установили, че чували, съдържащи битови отпадъци и отпадъци от опаковки, са изхвърлени по левия бряг на река Струма, непосредствено след моста в посока с. Стара Кресна и с. Ощава.

Част от отпадъците са били в плитчините на самата река. Замърсеният участък е с лесен достъп за автомобили и това е предпоставка за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. 

На кмета на община Кресна е дадено предписание да почисти установеното замърсяване в седемдневен срок, като уведоми за това екоинспекцията.

Сигнали за замърсяване на околната среда, нарушения на екологичното законодателство и аварийни ситуации могат да се подават в РИОСВ – Благоевград, на телефон 0886 199 056 денонощно, както и на телефон 073/88 51 60 в рамките на работното време на инспекцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK