Внимавайте! Предупредете близки! Телефонните измамници отново атакуват Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Уважаеми граждани, мамят ви по телефона. Обажда ви се някой по телефона – стационарния, съобщава ви, че е от полицията и иска да ви предпази да не станете жертва на престъпление, предупреждава ви, че може да ви се обадят престъпници и да ви поискат пари, съветва ви да им дадете спестяванията си, за да бъдат задържани с веществени доказателства. Оставя ви телефонен номер или ви съветва да се обадите на тел. 078 112. Минути по-късно ви се обаждат от друг телефонен номер с искане на пари и заплахи. В паниката си изпълнявате указанията, хвърляте парите от балкон или ги оставяте на посочено място. Вече може да сте сигурни, че сте загубили парите си.

Уважаеми граждани, мамят ви по телефона. Обажда ви се някой, представя се за лекар, съобщава, че ваш близък е вече в операционната след инцидент, за животоспасяващата операция са нужни пари, куриер ще дойде да ги получи по спешност. Ако спазите тези указания и изпратите парите или ги оставите на посочено място, бъдете сигурни, че сте ги загубили!

Уважаеми граждани, мамят ви! Ако ви се обади някой, представящ се за прокурор и ви съобщи, че ваш близък е прегазил дете, за да не отиде направо в затвора са нужни пари. Съветва ви как по най-бързия начин да ги предоставите. Спазвате указанията, давате парите и това е сигурно, че парите са загубени.

Уважаеми граждани, както и да ви се представят по телефона, не съобщавайте с какви средства разполагате, в кои банки са спестяванията ви, не съобщавайте по телефона адреса си и номера на мобилния си телефон. Не съобщавайте подробности за близките си хора. След получено обаждане и искане на пари, бъдете сигурни, че това са измамници. 

Затворете телефона, после се обадете на тел. 112, той се избира без код.

За пореден път от МВР призовават - не давайте пари след получени указания по телефона. Институциите не искат и не взимат пари от гражданите на ръка или в изхвърлени пакети! Здравните заведения не упражняват принуда по телефона към роднини на пациенти за пращане пари по куриер.

Уважаеми граждани, не забравяйте, че служители на полицията не се обаждат по телефоните, за да разкажат по „следите на какви престъпници са“.

Препоръчваме: Не съхранявайте вкъщи големи суми пари!

Помнете! Всяка сума, която не е внесена на каса  в институция или преведена по банков път, е загубена!

Преди да помислите да предоставите пари на когото и да било, обадете се на тел.112. Той се избира без код.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK