Граждани с поставени казуси по време на приемна на Кирил Калфин в Сапарева баня

Снимка: Пресцентър на ПП ГЕРБ

Изнесена приемна в град Сапарева баня проведе днес народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин. В приемния си ден депутатът от ГЕРБ се срещна с жители на малката планинска община, за да чуе техните проблеми и да помогне с каквото е в компетенциите му.

Представители на едно от местните читалища потърсиха за съдействие Кирил Калфин по различни въпроси, свързани с дейността им. По време на приемната граждани поставиха и регулярните въпроси, свързани със социални проблеми и юридически казуси.

Доизграждане на водопровода в с. Сапарево също бе поставено като тема за решаване пред народния представител. "Община Сапарева баня не успя да влезе във ВиК асоциацията и една част от населението не беше съгласна с тази водна асоциация, но ние не можем да оставим хората така и ще работим в тази посока", коментира Кирил Калфин относно довършването на водопровода.

Жители на Сапарево потърсиха за съдействие депутата от ГЕРБ не само за довършване на водопровода, а и за ремонт на няколко улици по фонд "Бедствия и аварии". "За улиците има изготвени проекти и ще се търси финансиране, не може да останат в това състояние, в което са", посочи Калфин.

По време на приемния ден, пред Кирил Калфин бе поставен и въпросът за ремонта на училищния двор в Сапарева баня. СУ "Христо Ботев" е единственото училище на територията на цялата община, а в него учат и деца от съседни населени места. Дворът и площадките за игра се нуждаят от цялостно обновяване, защото години наред не са ремонтирани.

"Има готов проект, който ще бъде внесен в Министерството на образованието. Ще се търси вариант и по трансгранично сътрудничество с македонските общини. Но се надяваме Министерство на образованието да предприеме съответните действия и смятаме, че по този начин по-бързо може да се свърши тази работа", каза народният представител и обеща да съдейства с каквото е по силите му.

Кирил Калфин проведе и работна среща с кмета на Сапарева баня Калин Гелев, с общински съветници от местния мини парламент и с кмета на с. Сапарево Йордан Йорданов. По време на срещата се коментираха някои от проблемите, стоящи за решаване пред общинското ръководство и проектите, по които се работи. 

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK