В Първо основно училище – Гоце Делчев, беше даден старт на национално състезание по ИТ

Снимка: Infomreja.bg

Тази вечер в Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - Гоце Делчев, беше открито Национално състезание по информационни технологии и предприемачество.

Организатори на състезанието са: Община Гоце Делчев, РУО – Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Технически факултет, Уни БИТ – София - факултет „Информационни технологии“, и Първо ОУ – Гоце Делчев.

Идеята за състезанието се ражда точно преди 10 години – през 2009-а година. Тогава то е едно скромно регионално състезание, в което участват само ученици от Първо основно училище в Гоце Делчев и от няколко околни села.

Днес авторката на тази идея – директорката на училището Людмила Дерменджиева, със задоволство отбелязва, че участниците са повече отвсякога – 75 души от 23 училища в страната и от Северна Македония.

Людмила Дерменджиева представи журито на състезанието. В него са включени и две участнички в състезанието преди 10 години, когато са били едва в 4-и клас, и през всичките години до завършване на средното си образование са участвали в него. Това са Кристина Попова и Марина Гълъбова, сега студентки съответно в Техническия университет и в Нов български университет – София.

Към участниците в състезанието се обърна и д-р инж. Василиса Павлова. Тя предаде поздравите на началника на РУО – Благоевград, Ивайло Златанов.

Домакините от гоцеделчевското училище се бяха постарали да подготвят подходяща презентация, представяща забележителностите на града и околността, и кратка, но разнообразна и добре подготвена литературно – музикална програма.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK