ЧЕЗ след протеста в Бобошево: Планов ремонт е причина за спиранията на тока

Снимка: БГНЕС

Планов ремонт на съоръжение на ЕСО наложи планираните изключвания на мрежата на ЧЕЗ Разпределение, захранваща района на община Бобошево, област Кюстендил. ЧЕЗ Разпределение България е длъжно да осигури обезопасяване на своите съоръженията в обхвата на ремонтните дейности. Ремонтът стартира през месец август и се предвижда да приключи на 4 ноември. За последния един месец изключванията са 11.  

Това е позицията на ЧЕЗ след протестите на жители на Бобошево в центъра на града. Хората се оплакват от чести спирания на тока, и то във вечерните часове. Те се опасяват, че скоро непостоянното електричество ще повреди електроуредите им, както съобщи ИНФОМРЕЖА, позовавайки се на Нова ТВ.

Извършваната от ЕСО реконструкция на електропровод 110 kV „Илинден“ ще гарантира сигурността на електрозахранването в общините Рила, Бобошево и Благоевград. Инвестицията на преносния оператор е за над 2 милиона и 500 хиляди лева. ЕСО е уведомило предварително всички институции за планираните дейности и за необходимостта от обезопасяване на съоръженията на ЧЕЗ Разпределение. Повече изключвания по повод ремонта на електропровод 110 kV „Илинден“ не са планирани и няма да се налагат, се казва още в съобщението на ЧЕЗ.

ЧЕЗ Разпределение България следва стриктно процедура за оповестяване на планираните прекъсвания на електрозахранването в съответствие с нормативните изисквания, като ги обявява по медиите, на сайта на компанията, включително и чрез подробна информация към администрацията на общините. За прекъсванията на електрозахранването и причината за тях са уведомени и кметът на Бобошево и населените места от общината.

За последната една година от клиенти в община Бобошево няма подавани сигнали за ниско напрежение и изгорели уреди. Както е информиран и кметът на община Бобошево в началото на годината, ЧЕЗ Разпределение реагира на всеки сигнал за отклонения в напрежението чрез монтиране на измервателни устройства и предприемане на съответните мерки за привеждането му в установените норми, твърдят от фирмата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK