Градският музей в Дупница приема ученици в деня след изборите

Снимка: Личен архив

От 9 до 17.30 часа са отворени вратите не само за учениците, но и за всички желаещи

И градският музей в Дупница ще приема ученици в понеделник, ден след изборите за кмет и общински съветници. Денят е неучебен, но присъствен за учениците.

"Има вече няколко класа, които са заявили желание да гостуват и ще ги приемем с удоволствие. От 9 до 17,30 часа са отворени вратите не само за учениците, но и за всички желаещи", обясни директорът на музея Анелия Геренска.

Ранно-християнската базилика "Св.Спас" край село Червен брег е на път да стане първият паметник от национално значение на територията на община Дупница.

Експертният съвет към Министерство на културата, който разглежда предложенията е с положително становище и се чака заповедта на министър Боил Банов за смяна статута в паметник от национално значение.

Другият обект, за който Община Дупница стартира миналата година процедурата по смяна е крепостта "Кулата", за който продължава документалната работа.

Както е известно, финансиране чрез Фонда на фондовете е възможно само за паметници от национално значение, като намеренията са именно в посока - цялостна реставрация и консервация на "Кулата" в автентичния й вид и финансиране за "Св.Спас".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK