ГПУ – Гоце Делчев почете 60-годишния си юбилей и празника на МВР/СНИМКИ/

снимки: infomreja.bg

Дълъг е списъкът тази година на отличените гранични полицаи от ГПУ – Гоце Делчев, които получиха писмени благодарности и похвали за приноса им при изпълнение на конкретни професионални задачи по опазване и контрола на границата ни с Република Гърция от висшите им регионални и местни шефове.

Главен полицай Апостол Иванов Петков е единственият служител на ГПУ - Гоце Делчев, който за професионалния празник на МВР – 5 юли, получи писмена похвала и благодарност от директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ комисар Захарин Пенов за проявен професионализъм и отговорност.

Писмени похвали и благодарствени адреси от директора на Регионална дирекция „Гранична полиция“ получиха тази година четирима служители на ГПУ – Гоце Делчев. Това са Станислав Топалов, Здравко Романски, Илия Смилков и главен комисар Кръстьо Тешовски.

Началникът на ГУП - Гоце Делчев комисар Илия Сораджиев от своя страна наради по случай празника десет от своите служители за особен принос и прецизност в изпълнение на служебните задължения. Наградени са инспектор Димитър Бойков, полицай Кръстьо Дюлгеров, полицай Цветан Стойков, полицай Георги Джамбазов, полицай Венцислав Юруков, полицай Георги Николов, главен полицай Петър Попов, главен полицай Асен Михалев, полицай Иван Чингаров, главен полицай Халил Имамов и полицай Мустафа Барутев.

На всички служители и наградени полицаи комисар Сораджиев пожела здраве и много лични и професионални успехи.

Тазгодишният празник на МВР съвпадна и с 60-годишнината от създаването на Граничното поделение в Гоце Делчев. По този повод Инициативен комитет начело с комисар Илия Сораджиев организира и стилно тържество. Организаторите на юбилейния празник от ГПУ – Гоце Делчев издириха и поканиха десетки бивши и настоящи служители на Гранични войски от цялата страна, преминали през гоцеделчевското гранично поделение.

Сред тях бяха възрастни вече генерали, офицери и сержанти, превърнали юбилея в истинска сърдечна приятелска среща с много братски прегръдки и скъпи и топли спомени, пазени няколко десетки години от истинските мъжки времена на празнуващите, които са били граничари в отряда и някогашните гранични застави в целия Гоцеделчевски регион.

По случай 60 години от създаването на Граничното поделение в Гоце Делчев в двора на институцията бе открита паметна плоча, а ритуалът бе извършен от генерал-майор Стефан Цолов и комисар Илия Сораджиев.

На тържествената церемония бяха връчени плакети и грамоти на служители на ГУП - Гоце Делчев, на кметовете на общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча и Хаджидимово – съответно Владимир Москов, Минка Капитанова, Людмил Терзиев и Арбен Мименов.

Наред с почетните гости бяха и съпругите на двамата починали командири и началници на Граничното поделение, сега  Гранична полиция в Гоце Делчев, Карамфила Гюрова и Магдалена Пелтекова, които също бяха удостоени с награди и заслужена почит.

Полковник Павел Станков от Съюза на офицерите и сержантите в България прочете поздравителен адрес по случай годишнината от президента Росен Плевнелиев.

Под мотото „Всяка майка граничар не ражда“ сговорната дружина от поколения бивши и настоящи служители, офицери и сержанти поднесоха венци и цветя на паметниците на загиналите граничари при изпълнение на служебния дълг в селата Петрелик, община Хаджидимово, и Ваклиново, община Сатовча.

Всички присъстващи благодариха на комисар Сораджиев за инициативата след 30 и повече години да ги събере отново заедно.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Целият ръководен състав на ГПУ - Гоце Делчев начело с комисар Илия Сораджиев
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Паметната плоча, открита по случай 60-годишния юбилей
Целият ръководен състав на ГПУ - Гоце Делчев начело с комисар Илия Сораджиев
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Паметната плоча, открита по случай 60-годишния юбилей

КОМЕНТАРИ

krasi1117:05 - 06.12.2017
Поклон пред истинските граничари .А за тези като Асен Михалев ,боклуци ван от системата за да не пречат на другите да си варшат работата
anto_5420:39 - 10.07.2013
Поклон пред хилядите граничари на България! Запазете сърцата си чисти и неопетнени така както го изискваше "зеленият пагон".Останалите просто не могат да го разберат!Затова е тази злоба и простотия. И както би им казал светия отец:"ПРОСТИ ИМ ГОСПОДИ НЕГРАМОТНОСТТА И ГЛУПОСТТА"
спомм16:09 - 09.07.2013
радж кво му се обясняваш на тоя идиот грани4арите са герой
Радж Капур с големия к.р15:20 - 09.07.2013
Теб празнуваме бе, олигофрен! Че си жив, щото такива герои като теб, не само че ги трепехме, ами и първо ги любехме до насита ... после ги давахме на кучетата и те да ги опънат по веднъж и след туй им пращахме насраните задници на майките, да ги обършат и да им намерят място в соцрая.

FACEBOOK