Горски почистват българо-македонската граница край Беласица

Снимка: ЮЗДП

Екипи на Югозападното държавно предприятие продължават работата по  отстраняване на дървесна и храстова растителност в 3-метровата полоса по българо-македонската държавна граница.

Дейностите по почистване, поддържане и обновяване на граничната линия започнаха през пролетта на 2017г., като вече са почистени 59 километра. До крайната точка - връх Тумба в планината Беласица, където се събират границите на България, Гърция и Република Македония, остават около 8 километра.

Това е най-тежкият участък, тъй като теренът е силно пресечен с голям наклон. Почистването там ще бъде извършено при благоприятни атмосферни условия.

В момента 15 служители на ЮЗДП, оборудвани с бензиноморни триони и храсторези, отстраняват самозалесили се дървета и храсти в участък в достъпната част на Беласица, в землището на петричкото с. Габрене. Цялостната дейност по почистване се очаква да приключи до началото на юни.

През 2016 г. служители на ЮЗДП съдействаха за отстраняване на дървета и храсти върху общо 79 километра по българо-гръцката и българо-македонската граници. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK