Горски педагози от ЮЗДП ще участват в международен форум в Рига

Снимка: Infomreja.bg

Двама представители на Югозападното държавно предприятие заминават за участие в XIV–ия конгрес по Горска педагогика, който ще се проведе от 1 до 4 юли в латвийската столица Рига. Инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите” и инж. Севдалина Димитрова – главен експерт „Защитени територии” са включени в българската група, заедно с горски педагози от Североизточното и Южноцентрално държавни предприятия. Ръководители са председателят на Съюза на лесовъдите в България проф. Иван Палигоров и д-р инж. Анна Петракиева от ИАГ и преподавател по Горска педагогика в Лесотехническия университет.

Поканата към педагозите от България е отправена заради напредъка в развитието на тази нова за лесовъдската колегия в страната ни дейност и натрупания през последните четири години опит. В пленарни заседания и работни семинари по време на форума ще бъдат отчетени постиженията в областта на Горската педагогика и ще бъдат споделени идеи и добри практики за работа с деца.

Очаква се наесен в България да се проведе първата конференция по Горска педагогика, а в Шумен ще бъде организиран и двудневен семинар за работа с деца с различни заболявания и двигателни проблеми.

Над 150 горски педагози работят в момента в страната ни, като досега те са провели занятия с 10 000 деца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK