Катастрофа в монтанското село Славотин прати двама младежи в болница

Снимка: Infomreja.bg

Автомобилът, с който пътували, бил блъснат от влекач

На 20 септември около 16,05 ч. на път в село Славотин, община Монтана, с посока на движение към град Видин, влекач МАН ТГА с пловдивска регистрация, с прикачено полуремарке Кьогел, собственост на едноличен търговец от град Пещера, е катастрофирал.

Вследствие на несъобразена с пътните условия скорост - мокра пътна настилка, на десен завой 50-годишният водач от Пловдив губи контрол над волана, тежкотоварният автомобил поднася и навлиза в съседна пътна лента, при което блъска в предната част насрещно идващия автомобил „Нисан Еко” с монтанска регистрация, управляван от 19-годишен водач от село Сталийска махала, община Лом, и пътник на предната дясна седалка 16-годишен жител от същото село.

В резултат на удара автомобилът се измества и блъска в задната му част спрелия встрани лек автомобил „Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация.

Водачът на ТИР-а е изпробван за алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна.

Водачът и пътникът в лекотоварния автомобил са настанени под лекарско наблюдение в хирургично отделение на МБАЛ Монтана, като първият е с прониквания в черепно - мозъчната, гръдната и коремната кухина, а пътникът е със сътресение на мозъка.

Работа по случая продължава РУ- Монтана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK