Прокуратурата в Монтана разследва нарколаборатория в с. Киселево. Има задържан (ВИДЕО)

Снимки: Пресцентър – Апелативна прокуратура София

Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Монтана се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал.1 и чл. 354в, ал.1 от НК – държане на наркотични вещества с цел разпространение и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на законовите разпоредби.

Работата по случая е започнала след постъпила информация за държане на наркотици с цел разпространение в с. Киселево, област Монтана. Незабавно на място е бил извършен оглед. В три помещения от къща е била открита модерно оборудвана нарколаборатория.

Разследавщите са установили остъклена оранжерия, монтирани устройства за отопление, поддържане на влажност и температура, осветителни лампи. Саксиите със засадените растения са били с гранули, предназначени за дренаж.

Иззетата зелена тревна маса е с тегло около 52 кг. Намерени са били и над 2 кг суха тревна маса. Уточнява се видът на наркотика.

Установен е наемателят на въпросния имот – 42-годишният Д.К. В иззетия от него телефон е открита кореспонденция, съдържаща данни за пласиране на дрога, в това число снимков материал на мостри.

Намерена е тетрадка със записи за отглеждане на коноп – дати на засяване, наторяване.

Д.К. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжна прокуратура – Монтана да го привлече в качеството на обвиняем.

Понастоящем се проверява информацията относно изтърпяното от него наказание „лишаване от свобода“ в Португалия за същата престъпна дейност.

Образувано е досъдебно производство и за незаконно присъединяване към електропреносна мрежа – престъпление по чл. 234в от НК, което е под
надзора на Териториално отделение – Лом, при Районна прокуратура – Монтана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK