Съдят баща, бил учител в Монтанско

Снимка: Infomreja.bg

Бащата на ученика е бил привлечен към наказателна отговорност

Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П.И. (на 37 години) за извършени от него престъпления по чл. 325, ал.1 от НК и по чл. 131, ал. 2, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

На 13.03.2020 г. учениците от пети клас в ОУ „Владимир Минчев“ в с. Владимирово имали час по математика и информационни технологии. Единият от тях – М.Н., говорел и пречел на другите ученици. Преподавателката С.Х. му направила забележка, но той не променил поведението си. Младежът продължил да спори с нея, вследствие на което му било казано да напусне стаята. М.Н. отказал да го направи. Тогава учителката го хванала за дрехата и го дръпнала, за да излезе. В следващия момент ученикът ударил С.Х. с юмрук в областта на гърдите и излязъл.

М.Н. се върнал с родителите си, които викали в коридора на учебното заведение. Опитвали се да влязат в класната стая, за да се разправят с учителката. Това било видяно от директора, който ги предупредил да не пречат на учебния процес и ги поканил на разговор.

След приключването на часа С.Х. отишла в кабинета на директора, където били родителите на М.Н. Не успели да постигнат съгласие за случилото се, след което преподавателката тръгнала.

Бащата на ученика – П.И., я последвал навън и й нанесъл удар с юмрук по ръката. Жената залитнала и се подпряла на близкото дърво. Мъжът я ударил с крак по тялото. Свидетелка на инцидента се изплашила и казала на П.И. да спре, но той я заплашил с разправа. След това тя помогнала на пострадалата С.Х. да се прибере вкъщи.

Бащата на ученика е бил привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и причиняване на телесна повреда.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK