Брат и сестра са предадени на съд за грабеж на пенсионер в с. Охрид

Снимка: Infomreja.bg

Предстои наказателното производство срещу обвиняемите Н. и Т. да продължи

Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Н. (на 19 години) и Е.Т. (на 23 години) за извършено от тях престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Обвиняемият И.Н. е осъждан и заедно със сестра си Е.Т. живее в с. Охрид, област Монтана.

Вечерта на 12.02.2020 г. двамата решили да присвоят пенсията на техния съселянин С.С. и тръгнали към дома му. Е.Т. останала навън пред имота, за да наблюдава, а И.Н. сложил черна маска на лицето си и почукал на прозореца. Още с отварянето на вратата, обвиняемият започнал да нанася удари по тялото на пенсионера с виковете „Дай парите!“. Нападателят избутал пострадалия навътре в къщата, като междувременно успял да извади от джоба на ризата му пари. Това била цялата пенсия на възрастния мъж в размер на 270 лева, която И.Н. взел и веднага тръгнал.

След като се върнали в дома си, обвиняемите разделили откраднатата сума. Разказали за случилото се на майка си и й дали 50 лева.

Пострадалият С.С. получил охлузни рани по ръцете, имал болки в ребрата, поради което бил приет в болница. От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че му била причинена средна телесна повреда – счупване на ребра с разместване на костни фрагменти и излив в дясна гръдна половина.

В хода на разследването на грабежа служителите на МВР установили самоличността на извършителите и задържали И.Н. при опит да се укрие.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемите Н. и Т. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK