ЮЗДП пуска над 13 000 елхи за Коледа

Снимка: ЮЗДП

Общо 13 364 коледни дръвчета има готовност да предложи на пазара за предстоящите празници Югозападното държавно предприятие.

Над 1/3 от тях са живи елхи в контейнер, като основната част са произведени в „ДЛС Дикчан”, както и в разсадниците на териториалните поделения в Катунци, Гоце Делчев, Дупница и Елин Пелин. Най-много отрязани дръвчета могат да предоставят стопанствата в Белово, Брезник, Дикчан, Добринище, Самоков.

Добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Предлагат се обикновен смърч и ела, черен и бял бор, зелена дугласка. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяка законно отсечена елха е придружена със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Отсечените дръвчета са от 2.00 до 43.00 лева без ДДС. Цените на живите елхи в контейнер, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 4.00 до 20.00 лева без ДДС.

За поредна година ЮЗДП предоставя възможност на всеки, който желае да закупи директно коледно дърво от горските стопанства. За целта е необходимо да подаде заявка на тел. 0887 989 859, инж. Вера Станишева – началник отдел „Възобновяване на горите”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK