Горски надзирател и началник участък дават обяснения за незаконна сеч край Катарино

Снимка: Infomreja.bg, архив

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов разпореди проверка по сигнал за незаконна сеч в района на Катарино, на територията на ДГС-Разлог след публикация в регионално електронно издание.

По първоначална информация е установено, че незаконно са отрязани около 40-50 млади дървета. Съставени са констативни протоколи за извършено нарушение.

Утре служители на ЮЗДП продължават проверката на терен, като ще бъдат изискани писмени обяснения от горския надзирател и началника на участъка.

Ще бъдат проверени и пътищата в района, за които се твърди, че „може би са направени умишлени изкопи от ДГС-Разлог, с цел да се предотврати посещение на населението в криминализираната местност.” 

Районът около Разлог продължава да бъде критичен по отношение на незаконните сечи, въпреки въведените денонощни дежурства от страна на ЮЗДП повече от година и половина и въпреки десетките съставени актове.

Посегателствата не биха били възможни без наличието на потребители на незаконна дървесина, категорични са от държавното предприятие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK