8 декара площ обхвана пожарът край Сухото езеро в Рила

Снимка: Infomreja.bg

Втори ден в гасенето участва и хеликоптер на авиобаза „Крумово“

8 декара площ е обхванал пожарът, който избухна вчера край Сухото езеро в Рила. Гасенето на пламъците продължава и в момента, научи ИНФОМРЕЖА.

Горят сухи треви и храсти, клек, бял бор и мура.

Около 100 човека, сред които пожарникари, горски, служители на НП „Рила“, на ЮЗДП, доброволци и спасители, работят на терен.

В потушаването на пламъците се включи и хеликоптер МИ-17 – единственият, който е останал за гасене на горски пожари в България.

От 9.45 часа тази сутрин до 11 часа са направени общо 4 облитания над района. Пожарът е локализиран, обявиха от огнеборци от мястото на инцидента.

„Екипът се ръководи на място от директора на РДПБЗН – комисар Светослав Георгиев. Изнесеният щаб за координация на действията се намира на Кирилова поляна и той се ръководи от началника на районната противопожарна служба в Рила – Стефан Тафтаджийски.

Продължават облитанията с хеликоптер и се надяваме днес пожарът да бъде ликвидиран“, каза пред наш екип и говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, сигналът за пожара е подаден вчера към 10.00 часа от турист, който слизал от хижа „Рибни езера" към Рилския манастир. 

Според информацията към момента пожарът е предизвикан от туристи, които са нощували в района на езерото и са палили огън.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK