Огнеборци успяха да спасят две сгради и автомобили при огромния пожар в Бобошево

Снимка: Infomreja.bg

76-годишна жена е насочена за лечение в столицата

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско през почивните дни. 3 от тя са нанесли щети. В събота техническа неизправност в лек автомобил е причинила пожар в Бобов дол, лекият автомобил е унищожен. В неделя призори небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в частен имот в кв. „Изток“ в Кюстендил, изгоряла е постройка – 16 кв. м, спасена е съседна сграда.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, в неделя, малко преди 12.30 ч, е възникнал пожар в Бобошево, който е засегнал 3 къщи, 3 бараки и 2 гаража на ул. „Христо Ботев“. Огънят е унищожил 150 кв.м покривна конструкция, трактор, бяла, черна и компютърна техника, мебели.

Пожарът е гасен от екипи на РСПБЗН - Дупница и РСПБЗН - Кюстендил, пострадала е 76-годишна собственичка на имота – оказана й е помощ в ЦСМП в Дупница, насочена е за лечение в столична болница.

Спасени от унищожаване са 2 сгради, втория етаж на горялата къща и 2 леки автомобила. Дежурна следствено-оперативна група от РУ-Дупница, е извършила оглед на място, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK