Изложби, концерти и спектакли в "Европейска нощ на музеите" в Благоевград

Източник: Община Благоевград

За 11-а поредна година Община Благоевград и Регионалният исторически музей ще се включат в Европейската инициатива „Нощ на музеите“. Тази година тя ще се проведе на 20 май /събота/.

Програмата започва в 15.00 часа с музикалните изпълнения на малките таланти от Вокално студио „Фа диез” - Благоевград. В 15.30 часа ще бъде открита гостуващата изложба на Исторически музей – Попово „И ние бяхме деца”, представяща колекция играчки от първата половина на 20-и век.

От 16.00 часа Куклен театър – Благоевград ще представи постановката „Пепеляшка”. От 17:00 часа работилничката на интерактивна експозиция „Музеен детски кът”, в унисон с изложбата на Исторически музей – Попово, ще предложи специален модул – изработка на кукли от парцали.

В 18.00 часа гостуващата изложба на италианския художник Анджела Окипинти и Италианския културен институт „Светът на мита и духовността между минало и настояще”, със своите необичайни инсталации, ще потопи публиката в мистичния разказ за срещите на минало и настояще, на свещено и тленно, на денят и нощта.

Изложбата ще бъде съпроводена с музикалните изпълнения на Китарен ансамбъл „Класик” към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

От 18.30 часа Биг Бенд – Благоевград ще отправи своя традиционен музикален поздрав към всички участници и гости в събитието.

Официалното откриване на Европейската нощ на музеите ще бъде в 19:00 часа. На него, за седма поредна година, приятели и съмишленици на музея ще получат своя заслужен приз - почетни грамоти за популяризиране на културно-историческото наследство и дейността на РИМ – Благоевград.

В 20.00 часа ще стартира уъркшоп по български танцов фолклор. За всички желаещи да се докоснат до нощното музейно пространство е осигурен свободен достъп до експозициите, специална програма и променено работно време – от 14:00 до 1:00 часа през нощта.

По повод инициативата "Европейска нощ на музеите"  Градска художествена галерия – Благоевград ще представи визуализация на проекти от Пролетен фестивал за съвременно изкуство, Благоевград, 2017 „Стаички”.

Всичко това на фона на вече откритата изложба „Колекция съвременно изкуство” от САМСИ — филиал на Националната галерия. Жителите и гостите на Благоевград ще могат да разгледат експозициите, разположени в Градската художествена галерия от 17:00 до 22:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK