Полиция и пожарна дежурят пред мола цяла вечер (ВИДЕО + СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Остават на пост полицейски и пожарни екипи пред мол „Ларго“ в Благоевград. Периметърът огражда цялото площадно пространство от мола, през отсрещните кафета и банка.

До подобряване на метеорологичните условия – спиране на силния вятър, няма да бъдат предприемани никакви действия по разчистване, каза областният управител Бисер Михаилов.

Междувременно са подадени над 10 сигнала за паднали дървета и клони на дървета само в град Благоевград. Улиците са осети с потрошени клони и боклуци.

Дежурният пожарен екип ще следи за евентуално падане на останалата част на фасадата, която вече е почти разлепена и от лявата страна.

За щастие отломките на са ударили ел. табло, което се намира до мола. Няма и данни за пострадали. Минувачи превърнаха инцидента в атракция, снимайки с телефоните. Намериха се и такива, които преминаваха огражданията, за да стигнат до другия край на центъра, но бяха спирани от властите.

Ученичката Ивана Тагарева сподели, че при падането на фасадата, изградена от метални пластини, светлинна инсталация, изолация и стъклено покритие, хора, били в кафето на последния етаж на мола, гледали случващото се. Хората не са изведени от аварийния изход на мола, а през кафето на партера. Именно покривът на това кафе бе потрупан от падащата фасада отляво на входа.

Според запознати изолацията и като цяло фасадата е правена през 2014 г., главен инженер е бил Илиев, а сградата е отдадена от общината на концесия. Собственици към момента са македонец и българин.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТОМРЕЖА

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK