Ротарианците от Гоце Делчев откриват поредният си самофинансиран проект

Снимка: Личен архив

Членовете на Ротари клуб-Гоце Делчев, днес откриват официално музея на открито в Гърмен.

Той е направен около прочутите 600-годишни чинари като в мини парка е монтирано осветление, поставени са пейки и съоръжения за поливане, изградени са алеи и каменни зидове.

Инициативата за поредната придобивка е на Ротари клуб-Гоце Делчев, които на миналогодишния си благотворителен коледен бал събраха сумата от 17 700 лв.

Общинската администрация в Гърмен също се включи в изграждането на музея на открито с финансова помощ. Инициатор на чудесната идея на проекта е Николай Панчев, който го представи пред ротарианците и техните гости още миналата година на традиционното благотворително коледно мероприятие. При представянето на проекта Панчев заяви, че двата вековни чинара са истинска туристическа атракция, че ежедневно при тях спират автобуси и леки автомобили с туристи, които ги разглеждат с интерес и си правят при тях снимки за спомен.

“Определено си заслужаваше да вложим средства за реализиране и на този наш ротариански проект, който ще превърне района около вековните чинари в Гърмен в истински и ценен туристически музей на открито с атрактивна беседка, пейки и много зеленина“, сподели часове преди официалното откриване Николай Панчев.

Преди четири години единият от 600-годишните чинари в гърменския квартал „Заграде“ спечели първото място в конкурса „Дърво на годината“ и второ място в класацията „ Европейско дърво на годината“. 

От Ротари клуб –Гоце Делчев, издадоха, че следващата им кауза, за която  ще бъдат събраните средства на тазгодишния коледен бал ще бъдат за изграждането на зелен кът в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK