Владимир Москов пред културни и просветни дейци в Гоце Делчев: Винаги можете да разчитате на мен и на екипа ми!

Снимка: Infomreja.bg

Той обеща подкрепата за тези институции да продължи

Снощи Владимир Москов – досегашен кмет на община Гоце Делчев и кандидат за нов мандат, се срещна с местни дейци на образованието и културата. Пред тях той направи кратък отчет на постигнатото през изтеклия четиригодишен период и очерта приоритетите в управленската си програма за следващия период.

„Винаги сме търсели възможности, с които да решаваме проблемите на хората". След тези кратки уводни думи последваха конкретните доказателства – за 4 години са привлечени 60 милиона лева и са разработени 45 проекта, една част от които са били насочени към образованието и културата.

През периода са изградени детски градини в Лъжница и Буково и е разширена тази в Брезница. Вътрешно е обновено детското заведение в Мосомище и частично – в Корница. В момента в града се довършва цялостният ремонт на градините „Калинка“ и „Радост“, а „Слънце“ се санира. Само след няколко дни започва обновяването на дворните пространства на градините в цялата община, което ще завърши в срок от един месец.

Обновяват се и училищата в общината. Пред  завършване е големият ремонт на Второ ОУ „Гоце Делчев“. На училището в Борово е сменена дограмата и е осигурено ново отопление. Подготвен е проект за обновяване на училището в Мосомище.

„Най-големият инфраструктурен проект в областта на образованието, който предстои да бъде изпълнен, е свързан с Трето ОУ „Братя Миладинови“ и старата детска ясла в града“ – каза Владимир Москов.

Предстоящ е и цялостният вътрешен ремонт и обновяването на дворното пространство на НПГ „Димитър Талев“.

Търсят се възможности за осъвременяване на базата и дворните пространства и на училищата в Борово и Баничан. Предвидени са средства за преминаване към екологично отопление и в последните две училища, които досега са използвали за отопление твърдо гориво.

През пролетта по ОП „Региони в растеж“ ще стартира цялостното обновяване на една от емблемите на града – Дома на културата. За целта са осигурени 6 милиона лева. Очаква се ремонтът да приключи още в края на лятото.

Предвижда се също реконструкция на читалището и киното в града, обновяване на библиотеката. Ще бъдат осъвременени и читалищата в селата Мосомище и Корница.

Освен на материалната база, кандидат-кметът се спря и на отношенията между местната власт, от една страна, и образователните и другите културни институции в общината, от друга.

„През мандата сме подкрепяли всяка инициатива на училищни парламенти, директори, учители. Почти няма проблем, на който да не сме откликнали, да не сме съдействали за неговото решаване. Така ще е и занапред. Ще продължим подкрепата си и за културните институции на територията на Гоце Делчев и общината – за читалищата, библиотеките, оркестрите, писателите, художниците…“

В непринудения си разговор с голямата аудитория, уважила срещата, Владимир Москов постави и един наболял въпрос  - този са оползотворяване свободното време на младите хора. Според него е нужна целенасочена работа, за която учителите, ангажирани с нея, трябва да получават необходимото възнаграждение.

„Винаги можете да разчитате на мен и на екипа ми. Няма да решаваме проблемите без диалог, без да има съгласие с хората от сферата на образованието и културата“, завърши той.

В направените изказвания бяха дадени много високи оценки за досегашната работа на кмета и бяха изразени пожелания за успех на предстоящите избори.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: БСП-Гоце Делчев
Снимка: БСП-Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK