116 депутати гласуваха рокадите в кабинета Борисов 3

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов не дойде въпреки настояването на опозицията

Народното събрание освободи от длъжност министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и министъра на туризма Николина Ангелкова.

За ремонта на кабинета гласуваха 116 народни представители, против бяха 89 депутати, въздържали се нямаше, съобщава News.bg. Промените в кабинета бяха обявени вчера след коалиционен съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти" на коалиционен съвет.

В пленарната зала персоналните промени в кабинета бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев. Премиерът Бойко Борисов не дойде, въпреки настояването на опозицията. Освобождаваните от постовете си министри също не дойдоха в зала.

Досегашният финансов министър Владислав Горанов няма да се връща и в парламента. Това стана ясно от съобщение на председателя на парламента Цвета Караянчева. Очакваше се, след като напусна Министерски съвет, да се върне в законодателния орган. Той обаче е подал оставка, която депутатите гласуваха.

В парламента поне засега се връща бившият министър на туризма Николина Ангелкова. Самата процедура бе предшествана от бурни дебати.

Депутатите одобриха досегашния вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова за министър на туризма. На стола на Маринов сяда директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а на този на Ананиев - директорът на "Александровска" болница проф. Костадин Ангелов.

Финансовото ведомство се поема от досегашния министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а министър на икономиката ще е досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK