Минеков: Оставките на министри са огризки, подхвърлени на протестиращите

Колаж: Infomreja.bg

Организаторите на протестите са Борисов и Гешев, които са разпалили искрата на недоволството, заяви Минеков

Оставките на министрите Младенов, Горанови и Караниколов са огризки, подхвърлени на протестиращите като на улични кучета, смята проф. Велислав Минеков, който е сред организаторите и участниците в демонстрациите.

Протестите ще продължат до оставка на цялото правителство, категоричен е Минеков, който заяви в „Тази сутрин“, че в осмия ден на недоволството демонстрациите ще са „чудовщни“.

Организаторите на протестите са Борисов и Гешев, които са разпалили искрата на недоволството, заяви Минеков.

Според него управляващите „не предполагаха, че не са обичани“ и живееха в някакъв паралелен свят. По неговите думи премиерът Борисов е заблуждаван от съветници, но единственият вариант, който удовлетворява протестиращите е оставка на целия кабинет и никакви кадрови промени в кабинета няма да го променят.

„Тези хора, които изскочиха на улицата, са младежи на по 20 години, те не знаят кои са партиите в парламента, но знаят коя е причината за нашите нещастия“, заяви Минеков.

По неговите думи прогнозите на премиера, че оставката на кабинета ще доведе до тежки икономически последствия не е вярно, а напротив - „ще се замогнем, защото ще спре корупцията веднага“.

Професор Минеков разказа и за сблъсъка между полиция и протестиращи пред бившия Партиен дом в шестия ден на недоволството, на които е бил пряк свидетел. Той определи случилото се като „тероризъм“ и поздрави полицаите за арестуването на провокаторите.

Всичко е започнало с „театрална постановка“, след като е била хвърлена първата бомбичка, едно момче се е направило на ранено и се е свлякло на стълбите, което е предизвикало реакция сред протестиращите, разказа Минеков.

Той заяви, че младежите, инициирали сблъсъка са от софийския квартал „Надежда“ и са били организирани от човек с прякор Каратиста.

По неговите думи е можело да има сериозни последствия при инцидента, защото „се пръсна една бутилка с бензин, ако имаше втора пиратка, щеше да стане страшно“./ btvnovinite.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK