Хора бедстват в две села! Повече от 2 денонощия Лелинци и Търсино са без електричество

Снимка: Infomreja.bg

Повече от две денонощия жителите на селата Лелинци и Търсино са без електричество, алармира пред ИНФОМРЕЖА кметът Венета Тодорова. Тя е подала сигнал за проблема още в понеделник рано сутринта, но до този момент аварията не е отстранена.

В двете села живеят предимно възрастни хора, част от които се отопляват на електричество.

„Представете си как живеят сега бабите и дядовците. Нямат ток, не могат да се сгреят. Една болна жена на 90 години бедстваше и семейството й я прибра тази нощ. Почти всички хора вече са снабдени с фенерчета, поне да могат да се обслужват през нощта. Те и до тоалетна няма как да отидат“, обяснява притесненията си кметицата на двете населени места.

По нейни думи в Лелинци и Търсино живеят и млади семейства, които се занимават с животновъдство. Липсата на електричество обаче довела и до размразяване на месото, което най-вероятно ще се развали.

„Хората ми звънят през 5 минути и по нощите. Аз ги разбирам, но просто няма какво да направя. Изключително съм възмутена от работата на т.нар. „кол център“. С него почти няма свързване или отговорът е: „Не сте само вие без електричество“. Ако от ЧЕЗ си бяха направили прочистване на мрежата, нямаше да е този ужас сега. Още при падането на първия сняг и при нас проблемите започнаха. Настоявам да се вземат спешни мерки, защото не можем да оставим населението на тези две села да бедства“, категорична е Тодорова.

ИНФОМРЕЖА направи запитване до електропреносното дружество.

За резултата от него ще ви информираме на по-късен етап!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK