Снимачен екип на Google отново в Благоевград

снимки: читател на ИНФОМРЕЖА

Точно месец, след като снимачен автомобил на Google бе на обиколка в Благовград и околностите, днес екипи на интернет гиганта отново бяха забелязани в областния град.

Редовен читател на ИНФОМРЕЖА успя да заснеме още един от мобилните екипи на Google. Снимките са направени в кв. „Ален мак“.

В края на февруари снимачен екип на гиганта бе видян в района на паровата централа и двора на благоевградската болница, като на път за областния град мобилният екип на Google засне и Стобските пирамиди.

Целта на фото заснемането в цяла България е подобряване на функцията Street View в програмата Google Maps. Street View е функция, която позволява на интернет потребителите да добият визуална представа за местата, които искат да посетят и пътя по-който трябва да минат.

От години Google Maps е основен пътеводител на по-младото поколение, което е на „ти“ с интернет пространството. От Google възнамеряват да обновят покритието и да допълнят съществуваща си база данни за България.

Изображенията ще включват само публична собственост. С цел защита на неприкосновеността на личния живот на хората, от интернет гиганта използват автоматична система за размазване на лица и регистрационни номера.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK