Google засне Благоевград и Стобските пирамиди

снимка: infomreja.bg

Снимачен екип на Google бе забелязан днес в Благоевград и околностите. Специализираният автомобил е пристигнал откъм кюстендилското село Бараково, преминал е през Стобските пирамиди и по главен път Е-79 е влязъл на територията на Благоевград.

В областния център екипът на гиганта прояви интерес към паровата централа, която подробно засне. След това през паркинга пред частната болница "Пулс" колата се насочи зад поликлиниката и администрацията на Центъра за спешна медицинска помощ.

Обиколката на Google продължи по улиците на града.

По неофициална информация фотосите са преднаначени за версията Street View, която е достъпна в над 30 страни по целия свят. Изображенията ще бъдат заснети на 360 градуса.

Очаква се до няколко месеца снимките да се появят в Street View. В момента функцията е достъпна в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

 

КОМЕНТАРИ

Eмо00:13 - 28.02.2012
1.Стопските пирамиди са Стобски. 2.Гугъл избраха сезон за заснемане когато всичката ни грозотя е най-видна. Поне да бяха изчакали 2 месеца зеленината да скрие част от порутените ни къщи,улици,панелки,боклук и т.н.
ох22:10 - 27.02.2012
колата на гугъл е тук от няколко дни , защо чак днес го разбрахте ми е интересно.. в петък снимка централна градска част .. стара информация
ГРАмаЖДАНИН19:56 - 27.02.2012
В кв.Грамада кал няма.Кал до шия има в нивите на "грамаждани" :)
Бай Иван19:24 - 27.02.2012
Стига ревахте бе грамадски селяни

FACEBOOK