Без книжка за 2 години остана кметът на Баничан, хванат да кара пиян

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Гоце Делчев потвърди обжалваното наказателно постановление от кмета на гоцеделчевското село Баничан - Иван Димитров Каръков от БСП, с което му е наложено наказание от 2 000 лева глоба, 2 години лишаване от управление на МПС и отнемане на 12 контролни точки – правно основание чл.174 ал. 3 от Закона за движение по пътищата.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградския административен съд в 14-дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото който срок вече тече.

На 25.08.2017 година около 22,00 часа при обход в гоцеделчевското село Баничан, по главната улица на населеното място полицаите от дежурния патрул видели срещу тях да се движи лек автомобил марка „Ситроен“, който те спрели за проверка след подаден звуков и светлинен сигнал. Полицейските служители се легитимирали на водача и поискали от него да им представи личните си документи и такива за автомобила.

Иван Дим. Каръков - кмет на село Баничан, изпълнил разпореждането, но при установения с него контакт полицаите усетили, че силно мирише на алкохол. Каръков няколкократно бил поканен да бъде изпробван за наличие на алкохол в кръвта, но той категорично отказал.

Тогава на място полицаите с оглед констатираното нарушение съставили на нарушителя акт, който кметът Каръков отказал да подпише.  

При извършената проверка се установило, че автомобилът е собственост на друго лице - Н. Г. К. от Баничан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK