Гонят с прокурорско разпореждане директора на болницата в Благоевград

Владимир Пандев призна, че очаква полицията да го отведе с белезници от лекарския кабинет

Лекари и политици се скараха кой да управлява държавната болница в Благоевград.

Директорът на болницата в Благоевград д-р Владимир Пандев ще бъде изведен от кабинета си с прокурорско разпореждане.

Преди минути в здравното заведение пристигнаха докторите Огнян Митев и Иво Димитров, придружени от лидера на ДСБ в областния център Калоян Ханджийски.

Тримата показаха заповед, с която досегашният управител е освободен, а на негово място временно е назначен началникът на Акушеро-гинекологичното отделение.

Пандев обаче отказа да напусне шефския кабинет с мотив, че промените в Борда на директорите на болницата все още не са вписани в Търговския регистър.

"Ето актуална справка от 15.30 часа, която показва, че в регистъра е записано, че аз все още управлявам болницата", мотивира се той.

Според него, за да стане легитимна кадровата рокада, трябва да бъде отразена в Търговския регистър. Това може да стане в седемдневен срок и дотогава той трябва да остане на поста, за да има кой да подписва документацията на болницата.

Митев, Ловджиев и Ханджийски си тръгнаха със заканата, че отиват в прокуратурата, за да извадят прокурорско разпореждане, според което Пандев ще бъде изведен от кабинета си с полиция.

Срамната сцена между бивш и настоящ директор на държавната болница се разигра пред погледа на цялата болнична администрация и журналистите.

"Ще стоя в кабинета си до края на работния ден в 16.30 часа. Очаквам дотогава да бъда арестуван", призна Владимир Пандев.

Той обясни, че бързат да го махнат от директорсикя пост, тъй като днес изтича последният срок за обжалване на обществена поръчка за купуване на медицинска апаратура.

 

Лекари и политици се скараха кой да управлява болницата в Благоевград
Д-р Огнян Митев не успя да влезе в шефския кабинет
Пандев показва справка от Търговския регистър, че той все още е директор

КОМЕНТАРИ

Атина18:20 - 23.01.2015
Герб така са се уплашили, че ще паднат, че бързат с назначенията от некадърния министър, който си отива завинаги.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK