Голямо количество контрабанден тютюн за наргиле задържаха на МП Капитан Андреево

Снимки: АМ

Контрабандната акцизна стока е с пазарна стойност близо 102 000 лева

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и Териториална дирекция Южна морска откриха  318 кг контрабандeн тютюн за наргиле, при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево.

На 23.12.2020 г., около 06.00 часа, на пункта пристига камион с турска регистрация,  пътуващ от Турция за България. Пред митническите служители шофьорът, български гражданин,  представя редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установява, че между декларираната стока в товарното помещение има недекларирани 20 кашона с общо 318 кг тютюн за наргиле с различни марки, без акцизен бандерол.

Контрабандната акцизна стока е с пазарна стойност близо 102 000  лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на ОП Хасково мъжът с инициали И .М. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс  и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 5000 лева и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK