Голямо дарение получи Детското отделение на МБАЛ – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Средствата бяха събрани чрез кампания във фейсбук

Днес Детското отделение към МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев получи дарение, резултат от кампания, подета от Кремена Гюнджиева , която е майка на три деца. Благодарна за грижите, полагани тук към малките пациенти, и видяла като придружител какво е нужно, за да стане интериорът на отделението по-пъстър и приятен за децата, тя споделила във фейсбук  идеята  си за мащабно дарение. Начинанието спечелило много привърженици и в кратко време били осигурени над 50 нови спални комплекта от хубава материя. Тъй като фирмите производители направили отстъпки, останали средства и за дезинфектанти, боя за освежаване на бебешките легла, материали, с които децата да рисуват и оцветяват, подложки за многократна употреба. Накрая дарителите решили да купят голяма торта, за да почерпят всички в отделението – и децата, и майките, и персонала, но изкусната сладкарка предпочела да им я предостави безвъзмездно.

Освен даренията от възрастни, отделението получи подарък и от дете – картина на   деветгодишната художничка Габриела Караатанасова. Като разбрало къде ще бъде поставена неговата творба, девойчето нарисувало фея на здравето, която с вълшебната си пръчица да докосва всяко дете и да помага за излекуването му. Примерът на Габриела вече следват и други деца и скоро техните картини също ще украсят стаите, в които се лекуват болните деца.

Своите впечатления от кампанията споделя и Мария Порязова, която като колежка и приятелка на Кремена първа подкрепила нейната инициатива. Според нея, ако искаме да живеем в по- приятна среда, трябва сами да си помагаме, а не да чакаме и да мрънкаме против институциите.

И двете жени са стигнали до извода, че младите хора са инициативни и отзивчиви, но трябва да се намери правилният подход към тях. Мнението им споделя и Александър Гюнджиев, който безусловно е помагал на своята съпруга още от началото на кампанията.

Развълнуван от жеста на дарителите, д-р Камбов, завеждащ отделението, сърдечно им благодари.

„В последно време много хора откликнаха на нашите нужди. Най-трогателно е, когато деца получават подаръци от деца. Много благодарим на всички“, сподели той .

С всеки изминал ден обстановката в Детското отделение на гоцеделчевската болница става все по-красива и това безусловно ще влияе положително на неговите пациенти.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK