Митничари си поръчаха нелегална ракия по обява в интернет

Снимка: Митници

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница Варна иззеха 260 литра нелегален етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик.

Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет.

На 30.11. митническите служители договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата „домашна ракия“. При последвала митническа проверка  в частния имот на „търговеца“,  митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол.

За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен  е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 03.12. е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и  от допълнителна постройка в имота са иззети  122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз. Работата по случая продължава.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK