Голяма изложба на проф. Драчев в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

„Два свята“ – Ковачевица и Кипър

В ателие „Автограф“  в Гоце Делчев беше открита изложба на известния художник, проф. Георги Драчев. Тя е озаглавена „Два свята“ , защото съдържа картини , разкриващи самобитността на село Ковачевица в Западните Родопи и забележителности от Република Кипър.

Известна е любовта на проф. Драчев към Ковачевица. Повечето от изложените платна са посветени на нея – поредиците  „Нощна Ковачевица“, Стари къщи от Ковачевица“, „Родопска къща“, картините „Пленер в Ковачевица“  и „Слънчева Ковачевица“. Тематично свързани са платната  „Улица в Никозия“ и „Кипърска къща“, две картини с общо заглавие „Кипърска църква“, както и „Средиземноморски мотив“. Почти всички картини са акварел.

На откриването дойдоха колеги на автора, който е преподавател в катедрата по изобразително изкуство в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Тук бяха и много ценители на това изкуство в Гоце Делчев.

Художникът беше представен от своя талантлив ученик Николай Маринов, в чието ателие е уредена изложбата.

Проф. Драчев благодари на всички, които присъстваха на откриването, и сподели мнението си, че в Гоце Делчев има изискана интелигенция, която проявява голямо внимание към изкуството.

 „За мен е удоволствие да изложа тук моите картини от последните няколко години. Надявам се и в бъдеще да се срещаме по такива хубави поводи. Аз пак бих направил изложба в Гоце Делчев“, каза той.

Освен удоволствието от изложените платна, посетителите се насладиха и на песните, изпълнени от талантливия певец, композитор и китарист Николай Урумов.

Изложбата може да бъде разглеждана в продължение на месец.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK