С богата концертна програма ще се проведе традиционният Богородичен събор в Огняново

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на гърменското село Огняново, Димитрия Гюрова, и тази година ще посрещне като добър домакин и организатор хиляди гости от общината, региона, страната и чужбина на 14. и 15. август, когато в курортното село ще бъде проведен поредният двудневен събор.

Той е посветен и се празнува на най-големия християнски празник Пресвета Богородица.  

Съборът в Огняново ще започне с официално откриване на 14. август в 19 часа.

На сцената в същия час ще започнат и музикалните изпълнения на Танцова формация при НЧ „Асен Златаров“ - с. Огняново.

С фолклорна програма ще вземат още участие самодейците от Ансамбъл „Младост“ при читалище „Отец Паисий“ в село Дебрен, децата от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Гърмен, Танцова група „Формейшън“ при ОУ „Пейо К. Яворов“ в Огняново, оркестър „Пирински ритми“.

В 20 часа Димитрия Гюрова ще приветства с празничните дни съборяните и гостите на събора, след което музикалната част ще продължи с концерт на народната певица Николина Чакардъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 23 часа според програмата празнична заря ще озари както село Огняново, така и всички съседни села ведно с общинския център Гърмен.

Както всяка година събора в Огняново ще се проведе на стадиона в селото, където има достатъчно пространство за сергии, скари, полеви ресторанти и най-важното за дълги кръшни хора, които ще са неизменна и най-красивата част от събора.  

В празничния ден – 15. август, когато християнският свят почита Майка Богородица, в 8 часа сутринта в местната църква „Успение Богородично“ ще бъде отслужена тържествена света литургия, където по случай храмовия празник ще бъде раздаден и курбан.  

За любителите на спорта в късния след обяд в 17,00 часа е обявено провеждането на народни борби на стадиона в село Огняново.  

Кметът, общинското ръководство и жителите на Огняново канят всички жители на общината и региона да почетат хубавите празнични дни в селото им

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK